Nieuwsberichten

Driedaagse fietspelgrimage van 22 t/m 24 april 2016
2016-02-15T14:48:20+01:00

Ben je van plan aankomende zomer naar Santiago te fietsen? Wil je ervaring opdoen met pelgrimeren op de fiets? Dan bieden wij jou de gelegenheid om in het laatste weekend van april mee te doen aan de driedaagse fietstocht, welke georganiseerd wordt door het pelgrimsinformatiecentrum in Sint Jacobiparochie. Deze fietstocht begint in Sint Jacobiparochie, de startplaats van de Jacobsweg in Friesland. De route voert je langs prachtige plaatsjes naar het Overijsselse Hasselt, de finishplaats van de Jacobsweg uit Sint Jacobiparochie en Uithuizen. Dag 2 rij je vanuit Hasselt door de provincies Overijsel, Drenthe en Friesland naar het Groningse Uithuizen, de startplaats van de Jacobsweg in Groningen. Op de derde dag fiets je vanuit Uithuizen weer terug naar Sint Jacobiparochie. We fietsen zo veel mogelijk langs wegen en paden, die oorspronkelijk deel uitmaakten van de pelgrimsroute naar Santiago.
De dag afstanden van deze tocht bedragen rond de 100km.

De fietstocht start op vrijdag 22 april 2016 en eindigt op zondag 24 april 2016. Voor wie is deze tocht bedoeld?
Deze tocht is opgezet voor toekomstige en oud Santiago-pelgrims op de fiets. De
nieuwelingen krijgen zo de kans ervaring op te doen en vertrouwd te raken met het rijden van langere afstanden met bepakking. Verder biedt deze tocht je de mogelijkheid je materialen, zoals kampeerspullen, te testen. De ervaren Santiago-pelgrims kunnen hun ervaring delen met de nieuwelingen. Zij kunnen verder hun kennis over de Jacobsroutes en plaatsen in het Noorden van Nederland uitbreiden.

Lijkt het je wat? Inlichtingen en aanmeldingen bij Marten Visser, één van de coördinatoren van het pelgrimsinformatiecentrum in Sint Jacobiparochie. Zijn adres is:

Marten Visser, ’t Kort-Morn 5 9072 AK Nij – Altoenae. Tel: 06 295 688 93
Je kunt hem ook een mailtje sturen: Protected email address Jou opgave en betaling moet vóór 1 april 2016 binnen zijn.
De kosten van de inschrijving bedragen €12,50. Na aanmelding krijg je te horen op welk bankrekeningnummer dit bedrag moet worden overgemaakt. Begin april ontvang je een beschrijving van de route, en een overzicht van de overnachtingsadressen op de route, ect.

De kosten en keuze voor het slapen en eten zijn voor ieders eigen rekening.

Het Pelgrimsinformatiecentrum in Sint Jacobiparochie organiseert deze route, in samenwerking met de regio’s Fryslan / Groningen-Drenthe / Oost en het Jabikspaad.
Naar alle nieuwsberichten