Actueel

Pelgrimsfestival 25 juli Sint-Jacobiparochie

Op 25 juli, de feestdag van Sint Jacobus, is er een groot pelgrimsfestival in Sint-Jacobiparochie.
Meer informatie over het programma vindt u op de website van Stichting Santiago aan het Wad.

Zomertentoonstelling Groate Kerk Sint-Jacobiparochie

Van 7 juli tot en met 1 september kunt u op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 u de tentoonstelling "Pelgrimeren in het licht van de Melkweg" in de Groate kerk van Sint-Jacobiparochie bekijken.
De toegang is vrij!
Op de website van de Groate kerk vindt u meer informatie over de tentoonstelling.

Tsjerkepaad: neem een kijkje in Friese kerken

Van 7 juli tot en met 8 september 2018 zijn veel Friese kerken op zaterdagmiddag open voor bezichtiging.
Op de website van Stichting Tsjerkpaad staat een overzicht van de kerken die op zaterdagmiddag open zijn.

Refugio's in Friese kerken

Kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT) en andere kerken in Friesland bieden pelgrims een overnachtingsplek.
De contactgegevens van de kerken en de routebeschrijvingen vanaf het Jabikspaad naar de kerken vindt u op onze website onder het menu Onderweg/Overnachtingsadressen.

Jabikspaad per rolstoel

In drie dagen (3, 4 en 5 april) liepen Merle van Herk, Christiaan Peelen, Paul Abspoel en Rogier Pelgrim en rolden Eelco Martens en Harco Ploegman van Sint Jacobiparochie naar Heerenveen.
bron: Friesch Dagblad 5 april 2018

Klik hier voor een kort filmpje over de tocht.

Nieuwe uitgave gids Jabikspaad

De herziene, zevende druk is een uitgave van Stichting Jabikspaad Fryslân en uitgeverij Bornmeer.
De routekaarten en de routebeschrijvingen zijn geactualiseerd.
U kunt de gids bij Stichting Jabikspaad Frysân en bij uitgeverij Bornmeer bestellen. De gids is ook verkrijgbaar via de boekhandel.
ISBN-nummer gids Jabikspaad: 9789056154462

Vernieuwd voorportaal Groate Kerk Sint-Jacobiparochie

Op woensdag 21 februari is de vernieuwde voorportaal van de Groate Kerk in Sint-Jacobiparochie geopend. De Groate Kerk in Sint-Jacobiparochie is eigendom van Stichting Âlde Fryske Tsjerken. Achter de middelste grote deuren van de Groate Kerk is een tafereel over pelgrimeren te zien. Voor een grote foto van pelgrims op de dijk bij Zwarte Haan staat een pelgrim in traditionele pelgrimskleding.
De tentoongestelde pelgrimskleding is van pastoor Jan Romkes van der Wal, initiator van het Jabikspaad.

Start wandelestafette Camino der Lage Landen

Zaterdag 3 februari was de aftrap van de Camino der Lage Landen. Bestuursleden van Stichting Jabikspaad Fryslân liepen 3 en 4 februari twee etappes mee in het heuvelland van Zuid-Limburg. Het was een mooi en gezellig pelgrimsweekend! In juli komen onze zuidelijke pelgrimsvrienden en -vriendinnen meewandelen in Friesland.

Camino der Lage Landen - Santiago aan het Wad

In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa wordt in 2018 een pelgrimsestafette voor wandelaars en fietsers georganiseerd: de Camino der Lage Landen. De estafette begint in Zuid-Nederland en eindigt op 25 juli (feestdag van Sint Jacobus) in Sint-Jacobiparochie met een Jacobusfestival.
Iedereen is vrij om een of meer etappes mee te wandelen of om mee te fietsen. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op de speciale webpagina van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

storing contactformulier

Door een storing in ons contactformulier is het mogelijk dat wij uw bericht niet hebben ontvangen. Wij bieden ons excuus aan dat wij niet op uw bericht hebben gereageerd. Mocht u geen reactie van ons hebben ontvangen, dan verzoeken wij u om nogmaals contact met ons op te nemen.