Overnachtingsadressen

Overnachten in Friese kerken

Kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT) en andere kerken in Friesland bieden pelgrims een overnachtingsplek. Open de pdf voor een adressenlijst van Friese kerken waar u kunt overnachten: adressenlijst Refugio in Friese kerken versie 06-5-2019.pdf

De spelregels voor een overnachting in een kerk
• U dient in het bezit te zijn van een pelgrimspas van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, een stempelkaart van het Jabikspaad of een stempelkaart van de Camino der Lage Landen. Ook donateurs van Stichting Alde Fryske Tsjerken kunnen in de kerken overnachten.
• U dient minimaal 24 uur van tevoren telefonisch contact op te nemen met de kerk: de contactpersoon geeft aan of er een overnachtingsplek beschikbaar is.
• De kerken hebben maximaal vier veldbedden.
• U dient zelf een slaapzak mee te nemen.
• U bent welkom tussen 17.00 uur en 10.00 uur.
• De kerken bieden tot oktober 2019 overnachtingsplekken aan.

Kerken langs het Jabikspaad
De kerken staan verspreid door heel Friesland. Vanaf het Jabikspaad zijn de volgende kerken te voet of op de fiets goed bereikbaar:
• aan of vlakbij het Jabikspaad; de kerken van Britsum, Swichum, Peins, Jorwert en Terband.
• iets verder van het Jabikspaad gelegen; de kerken van Blessum en Boksum.

Routebeschrijving vanaf Jabikspaad naar kerk
Voor pelgrims op het Jabikspaad zijn routebeschrijvingen gemaakt die u vanaf het Jabikspaad naar de dichtstbijzijnde kerk brengen. Open de pdf voor de contactgegevens van de kerken en de routebeschrijving naar de kerken vanaf het Jabikspaad: routebeschrijving jabikspaad naar kerken versie 15-5-2018.pdf.

Kerken elders in Friesland
De kerken die te ver van het Jabikspaad staan zijn misschien voor u interessant als u een andere route wandelt of fietst. Ook deze kerken bevelen wij van harte bij u aan!

Overnachtingadressen langs Het Jabikspaad

Wij wijzen u er op dat deze lijst niet volledig is, en aan veroudering onderhevig is. Voor meer overnachtingadressen en actuele informatie verwijzen wij u onder andere naar de volgende internetsites:
Neem altijd van tevoren contact op met de gastgever en bedenk daarbij dat u zich moet kunnen legitimeren.

Stichting Vrienden op de Fiets

Tip: Wordt donateur van de Stichting Vrienden op de Fiets!
Vrienden op de Fiets onderhoudt een netwerk van logeeradressen bij particulieren die slaapplaatsen voor doortrekkende fietsers of wandelaars beschikbaar hebben. Ook langs het Jabikspaad vindt u overnachtingadressen van Vrienden op de Fiets.

Stichting Vrienden op de Fiets
Postbus 7471
2701 AL Zoetermeer
www.vriendenopdefiets.nl
+31 (0)79 323 85 56